Bahne

I 1965 flyttede Ellen og Jørgen Bahne til Slagelse for at gå en tur. Eller rettere for at invitere kunderne til at ”gå tur hos Bahne” som sloganet lød for Bahne Udstyr & Brugskunst. En splinterny butik med enten Ellen eller Jørgen bag disken, indtil der blev råd til at fru Harder hjalp til på halv tid.

Resten er historie, og den handler ikke blot om familien Bahne, men om at være i familie. For familiekulturen har været lige så bærende for dem, som kærligheden til design og lysten til at være sin egen. Der er mere end 50 år fra ”udstyr & brugskunst” i 1965 til ”design shop” i 2020. Men forskellen er den samme. Forskellen på det lidt for store udvalg – og noget lidt mere udvalgt.

Og her kommer den personlige smag ind i butikken. Hos Bahne har de kun varer, de selv gerne ville have.

En grim stegepande bliver ikke mindre grim af at være billig. Den bliver heller ikke mere bæredygtig af at skulle udskiftes om et år. Og hvis en koralrød bluse gør dig mindre end meget smukkere, foreslår Bahne noget andet. Ligesom vi hellere vil skære igennem og præsentere fire gode knive end et udvalg på 20.

Den oprindelige familie butik i Slagelse er efterhånden blevet til 23 butikker og familien er udvidet til knap 500 medarbejdere. Faktisk er hver eneste Bahne-butik sin egen familie. En familie der kender både kunderne og varerne – og alle tænkelige og utænkelige kombinationer af de
to ting. Og oplevelsen er den samme, hvad enten man blot vil gå en tur og lade sig inspirere, eller leder målrettet som et varmesøgende missil efter den helt rigtige tekande.

Viser alle 10 resultater